office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

RADIONICA ZA DEVOJČICE „UHVATI IDEJU“

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana devojčica, Udruženje poslovnih žena Srbije uz podršku Telenor fondacije, treću godinu zaredom organizuju takmičenje za devojčice 7. i 8. razreda osnovne škole pod nazivom „Uhvati ideju“.

Radionica će se održati danas od 12 do 1 4 sati u osnovnoj školi „Vožd Karađorđe“, a devojčice će imati priliku da steknu veštine koje će im biti korisne kako za učešće na takmičenju „Uhvati ideju“, tako i tokom daljeg školovanja, a i u mnogim životnim prilikama.

Takmičenje se organizuje sa ciljem da podstakne preduzetničko razmišljanje kod devojčica a više informacija o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu, devojčice mogu preuzeti sa sajta Udruženja poslovnih žena Srbije.

„Zadatak je da devojčice predstave svoje preduzetničke ideje odgovarajući na temu takmičenja- kako rešavaju neki od svakodnevnih izazova koristeći digitalne tehnologije. Devojčice su pozvane da budu inovativne i kreativne u osmišljavanju što interesantnijih radova u formi videa na zadatu temu u trajanju do 59 sekundi“, kažu iz udruženja poslovnih žena.

Neophodno je da se na konkurs sa radovima jave timovi od po tri članice čime se podstiče timski rad. Tri najbolja rada biće nagrađena vrednim nagradama, a pobednički timovi će biti proglašeni nakon radionice koja će se za finaliste takmičenja održati 26. aprila u kompaniji Telenor.

Prvi put ove godine organizujuju se i pripremne radionice na kojima će devojčice imati priliku da steknu veštine izrade video radova i prezentovanja.

Ove godine Dan devojčica se realizuje uz institucionalnu podršku Vlade Republike Srbije i predsednice Vlade Ane Brnabić, koja je počasna pokroviteljka projekta. Međunarodni „Dan devojčica u IKT-u“ ustanovljen je na nivou UN i obeležava se svakog poslednjeg četvrtka u aprilu. Projekat ima za cilj da devojčice osnaži prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima, te da biraju svoj poziv i u netipično ženskim zanimanjima u sektorima poput informacionih tehnologija.

Izvor: Narodne novine