office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

UPŽ održalo radionice „Uhvati ideju u digitalnom svetu“ povodom Dana devojčica u IKT

U Matematičkoj gimnaziji u Beogradu u četvrtak (29. marta 2018. godine) održana je radionica „Uhvati ideju u digitalnom svetu“ za devojčice završnih razreda osnovnih škola, koja predstavlja pripremu za istoimeno takmičenje koje organizuje Udruženje poslovnih žena Srbije, uz podršku Telenor fondacije. Ovim događajem se, inače, obeležava međunarodni Dan devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama.

Kako su saopštili organizatori takmičenja, devojčice su tokom radionice imale priliku da steknu veštine izrade video radova, preduzetničkog razmišljanja i prezentovanja, koje će im biti korisne i tokom daljeg školovanja, kao i u mnogim životnim prilikama. Osim u Beogradu, edukacija je organizovana i u Novom Sadu i Nišu.

Cilj takmičenja je podsticanje preduzetničkog razmišljanja kod devojčica, a više informacija o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu nalazi se na sajtu Udruženja poslovnih žena Srbije.

Kako navodi Udruženje, zadatak učesnica takmičenja je da predstave svoje preduzetničke ideje odgovarajući na temu takmičenja – kako rešavaju neki od svakodnevnih izazova koristeći digitalne tehnologije. Devojčice su pozvane da budu inovativne i kreativne u osmišljavanju što interesantnijih radova u formi videa na zadatu temu u trajanju do 59 sekundi. Neophodno je da se na konkurs sa radovima jave timovi od po tri članice, čime se podstiče timski rad. Tri najbolja rada biće nagrađena vrednim nagradama, a pobednički timovi će biti proglašeni nakon radionice koja će za finaliste takmičenja biti održana 26. aprila.

Međunarodni Dan devojčica u IKT-u ustanovljen je na nivou UN i obeležava se svakog poslednjeg četvrtka u aprilu.

Izvor: eKapija