office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

100 najmoćnijih žena u Srbiji – tradicionalna serija „Blica“

Ovo je već trinaesta godina kako „Blic“ putem lista moćnih Ijudi istražuje hijerarhiju moći u Srbiji iz najrazličitijih oblasti: politike, ekonomije, medija, sporta, šou-biznisa, umetnosti.

 

  1. (95↑ ) LJILJANA KARAKLAJIĆ

Vlasnica i direktorka kurirske službe „D Exspress“ koju je osnovala je 2008, nakon 20 godina rada u Javnom preduzeću Pošta Srbije. Njena firma je najperspektivnija i najsigurnija kurirska služba, zapošljava 700 radnika u 20 distributivnih centara širom Srbije i raspolaže sa 600 novih transportnih vozila. Promet kompanije iz godine u godinu beleži rast, a ukupan promet se meri milionima evra. Jedina je žena u Evropi vlasnica brze pošte.

  1. (83↑) SANJA POPOVIĆ PANTIĆ

Predsednica Udruženja poslovnih žena, najveće organizacije preduzetnica u Srbiji, kojim rukovodi dvadeset godina. U tom periodu, koordinirala je realizaciju blizu 130 projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena i podrške njihovim preduzetničkim projektima i inicijativama, dok je kroz obuke za otpočinjanje i razvoj ženskih preduzeća, do sada prošlo više od 3.000 žena, a oko 100 je osnovalo svoje firme. Sanja ima i relevantno akademsko iskustvo, doktor je nauka i radi kao istraživač u Centru za istraživanje razvoja nauke itehnologije, Instituta „Mihajlo Pupin“.

Izvor: Blic