office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Banjaluka: Počela prva konferencija ženskog preduzetništva

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić otvorio je danas u Banjaluci Prvu konferenciju ženskog preduzetništva u Republici Srpskoj.

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Privredna komora Republike Srpske, Područna privredna komora Banja Luka, Gender centar Vlade Republike Srpske i Republička agencija za razvoj MSP  organizuju „Prvu konferenciju ženskog preduzetništva u Republici Srpskoj” uz podršku GIZ EU ProLocal i EBRD.

Konferenciji prisustvuje preko 200 učesnika: predstavnici iz EBRD-a, GIZ-a, regionalni predstavnici iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Federacije, a iz Srbije će govoriti panelisti Violeta Jovanovic, predstavnik NALED-a, i Sanja Popović Pantić iz Udruženja poslovnih žena Srbije.

Konferencija se održava u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske pod okriljem Evropske mreže preduzetništva.

Osnovni cilj konferencije je razmena iskustava na polju razvoja ženskog preduzetništva i unapređenje saradnje preduzetnica u regionu.

Programom Konferencije je predviđeno održavanje dva panela kroz koje će se predstaviti institucionalna podrška ženskom preduzetništvu, kao i iskustva preduzetnica, a biće upriličeno i potpisivanje sporazuma o saradnji između udruženja žena iz regiona.

U okviru ove konferencije i programa Evropske mreže preduzetništva će se održati i bilateralni razgovori svih registrovanih učesnika.

Izvor: Vesti-online.com