office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Za okrepljenje i dušu

Na nadmorskoj visini od 1450 m i 4,5 km od centra Kopaonika smestio se kompleks „Kraljevi čardaci SPA“. Kada pitate suvlasnicu i direktorku marketinga Vesnu Kostadinović, kako je uplovila u ozbiljan hotelijerski biznis, odgovoriće vam da se ideja nametnula. „Želeli smo vikendicu za sebe. A onda se rodila ideja da napravimo apartmane za prodaju. Prihvatili smo izazov i u rekordnom roku urađen je projekat, dobijene potrebne dozvole i gradnja je počela“, kaže Vesna. Mi bi dodali da ništa nije slučajno. Ovakav sadržaj je bio potreban našem najpoznatijem planinskom centru.

Projekat „gradića“ sa arhitektonskim rešenjima po ugledu na skijaške centre na Alpima i mogućnost da rentiraju apartmane uz obezbeđeno održavanje, dopao se kupcima. Većina apartmana prodata je još na početku gradnje. To je bio podstrek da nastave dalje. Danas kompleks ima 199 apartmana, hotelski blok sa 27 soba, a la card restoran, pansionski restoran, pivnicu, lobby bar, igraonicu. Pored toga, kompleks poseduje fitnes, wellness i spa centar koji se prostire na 900m2 sa zatvorenim bazenom, saunama, đakuzijem, tepidarijumom, slanom pećinom, hamamom, float spa kapsulom, delom za masaže… Zahvaljujući tome, 2012. godine dobijaju priznanja “Wellness Zvezda”, kao najbolji wellness hotel u Srbiji. SPA meni kreirao je Peđa Filipović, prvi wellness ambasador Srbije. Terapeuti iz Kraljevih čardaka edukaciju su završili upravo na njegovoj akademiji. Ove godine, u saradnji sa tom akademijom, koncipirana su dva relaks paketa pod nazivom ,,Buđenje životne energije”.

Pre tri godine završili su i kongresni centar sa 5 sala kapaciteta 350 mesta, savremenim audio i digitalnim video projekcionim sistemima i bežičnim internetom. Prošle godine stigla je nagrada od portala Kongresni turizam i magazina SEEbtm za organizaciju seminara i kongresa. U međuvremenu, osnovali su i turističku agenciju

Vesna kaže da su zadovoljni letnjom sezonom. ,,Ponovio se trend od poslednjih četiri godine. Naročito su dobri meseci jul i avgust, kada radimo punim kapacitetima. Nije uvek bilo tako, ljudi su boravak na planinama vezivali za skijanje. Osmislili smo letnje pakete koji nude grupne ili individualne šetnje, kupanje, zabavu, relaks ili aktivan odmor, za svakog po nešto. Uz sve to, i cene smeštaja leti su vrlo pristupačne,”, kaže naša sagovornica.

U Čardacima je sve spremno za predstojeću zimsku sezonu, a biće i iznenađenja. Do kraja ove godine smeštajni kapaciteti će se povećati za još 27 hotelskih soba i 85 apartmana. Pored toga, sadržaji će se upotpuniti sa novim wellness centrom, barom koji će povezivati postojeći i novi wellness&spa i velikom igraonicom. Kongresni centar će se proširiti za novih 200 mesta. ,,Mi smo mlad kongresni centar, ali smo već ugostili dosta firmi, banaka, farmaceutskih kuća. Maksimalno se trudimo da opravdamo slogan našeg kongresnog centra ,,Da posao bude zadovoljstvo”. Verovatno je to razlog što su nam neke firme ukazale poverenje i već više puta organizovale skupove kod nas”, kaže Vesna.

Da je uspešna poslovna žena potvrđuje i prošlogodišnje specijalno priznanje za uspešan poslovni model Udruženja poslovnih žena Srbije. U savladavanju izazova, kaže da joj je pokretač i najveća podrška suprug , koji je takođe u tom poslu. Zbog toga se i u kući razgovara o poslu, te često ima utisak da njen radni dan traje 24 časa. Pored toga što je uspešna poslovna žena, Vesna je i mama. Suvišno je reći da je malo slobodnog vremena. A kada ga “ukradu”, veliko zadovoljstvo joj pričinjavaju putovanja sa porodicom. U tim trenucima, dozvoli sebi luksuz, da bar na kratko isključi mobilni telefon.

Za deset godina koliko Udruženje poslovnih žena Srbije dodeljuje priznanje „Cvet uspeha za ženu zmaja“, javnost je imala priliku da upozna više od 400 uspešnih poslovnih žena. Laskavu titulu i specijalna priznanja ponelo je 112 preduzetnica a četiri sjajne dame su postale ambasadorke Evropske mreže ženskog preduzetništva.

Izvor: Menadžerka.rs