office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Dodeljene nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“

Na svečanosti u pozorištu „Madlenianum“ titulu „žena zmaj“, ove godine ponelo je devet preduzetnica od 24 nominovane iz cele zemlje.

Komisija je odlučila da sedam kandidatkinja dobije specijalna priznanja za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja.

„Ova nagrada dala je najveći doprinos vidljivosti ženske ekonomije ove zemlje kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou“, rekla je predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić.

Ona je istakla da je za 11 godina koliko se dodeljuje titula „žena zmaj“ promovisano 400 žena a 112 njih je ponelo ovo priznanje.

„Iz godine u godinu kandidatkinje za ovu nagradu su najbolji reprezenti uspešnog ženskog preduzetništva“, istakla je Popović Pantić.

Dobitnica nagrade u kategoriji „najevropskija ženska firma“ Aleksandra Bogunović kaže da pored toga što je žena u muškom poslu, jer se njena kompanija bavi proizvodnjom vatrogasnih kamiona, navikla na „borbu“ u muškom svetu poslovanja.

„Smatram da u Srbiji postoji mnogo žena koje stoje iza uspešnih firmi za koje se nedovoljno zna“, kaže Bogunovićeva.

Cilj nagrade je, prema rečima organizatora, da se afirmišu uspešne preduzetnice kako bi se doprinos njihovih firmi učinio vidljivijim u ekonomskom razvoju Srbije.

Ministarstvo privrede i Evropska banka za obnovu i razvoj podržali su ovu manifestaciju, a Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra privrede, kaže za Tanjug da je žensko preduzetništvo u Srbiji za sada neiskorišćen resurs.

„Kod nas još uvek nema dovoljno žena koje se bave biznisom. Žensko preduzetništvo je neiskorišćen resurs“, napominje ona i kaže da su upravo žene u biznisu razvojna šansa Srbije.

Prema njenim rečima, cilj nagrade je da motiviše i ohrabri žene preduzetnice da pokrenu sopstveni biznis, ali i da pokažu da je uspeh moguć uz trud i rad bez obzira na pol.

Izvor: Izazov.com