„Osnaživanje žena Južne Srbije kroz formiranje klastera starih zanata” - Udruženje poslovnih žena Srbije
office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

„Osnaživanje žena Južne Srbije kroz formiranje klastera starih zanata”

Trajanje projekta: jul – decembar 2017
Aktivnosti na projektu imaju zadatak da doprinesu unapređenju ekonomskog razvoja i da utiču na probleme nezaposlenosti mladih žena u nerazvijenim opštinama na jugu Srbije kroz podršku samozapošljavanju u sektoru usluga i turizma.

Krajnji korisnici projekta su postojeće preduzetničke firme mlađih kategorija vlasnica MSPP do 35 godina starosti, MSP pod upravom i u (su) vlasništvu žena kao i potencijalne preduzetnice. U projekat će biti uključeno najmanje 30 žena iz urbanih i ruralnih sredina nišavskog, jablaničkog, pirotskog i pčinjskog okruga čime će se postići pokrivenost većeg dela teritorije na jugu Republike Srbije.

Osim cilja kojim želimo da doprinesemo unapređenju ekonomskog razvoja i da utičemo na problem nezaposlenosti mladih žena u nerazvijenim opštinama, glavni cilj projekta je usmeren ka stvaranju novih mogućnosti (samo) zapošljavanja i smanjenju migracija iz ruralnih područja kroz osnaživanje žena u preduzetništvu.

Radne aktivnosti planirane u okviru projekta bi trebalo da podstiču očuvanje kulturne tradicije, povećanje kvaliteta proizvodnje, mogućnost učestvovanja na domaćem i inostranom tržištu kao i ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim i gradskim sredinama projektnog područja.

Projekat sufinansira Razvojna agencija Srbije.