office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Održano takmičenje „Start up ideja“

U Inovacionom centru Mašinskog fakulteta, u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije u partnerstvu sa Institutom „Mihajlo Pupin“ i „Kućom Klastera“ iz Niša, održano je takmičenje „Start up ideja“, u okviru koga su mlade preduzetnice pokazale svoje inovativne ideje. Takmičenje je organizovano u okviru projekta „Podizanje inovacionih i poslovnih kapaciteta MSPP za uključivanje u lance dobavljača“, finansiranog od strane Razvojne agencije Srbije.

Takmičarski timovi „Majstoriša”, „Musketarice”, „Naš vrtić”, „Zdravstveni turista” i „Mali Jastrebac – velika priča”, predstavili su svoje radove pred stručnim žirijem u sastavu: prof. dr Zvonko Brnjas, Beogradska bankarska akademija, Tamara Ilić, Nemačka organizacija za međunarodnu saradanju, GIZ i dr Sanja Popović Pantić, UPŽ Srbije i Institut „Mihajlo Pupin“ .

   

U jakoj konkurenciji pobedio je tim „Musketarice“ sa projektom „Kuponocikl“, koji je nagrađen knjigom „Lean start-up“, i daljom besplatnom edukacijom.

    

Za pobednice, ali i ostale takmičarke koje svojim inovativnim radovima nimalo nisu zaostale za svojim koleginicama iz pobedničkog tima članice UPŽ Srbije pripremile su nagrade u vidu proizvoda svojih kompanija: priručnik „Uzmite život u svoje ruke“, koleginice Indire Popadić, kao i besplatnim učešćem na radionici pod istim nazivom, vaučerom ambulante „Mobilna sestra“, koleginice Žakline Nedeljković, knjigama izdavačke kuće „Enco book“, koleginice Maje Enis, proizvodima modne kuće „Elipsa“, koleginice Božane Pantović, vaučere za Skype konsultacije na temu „Put od Start Up ideje do poslovanja“, koleginice Eleonore Detki, godišnje pretplate na magazin EkoList, koleginice Jadranke Marčok, a album „U mojoj sobi“, Aleksandre Kovač, članice UPŽ Srbije, dobile su sve učesnice takmičenja.

– Cilj projekta je unapređenje inovacionih i poslovnih kapaciteta u preduzetništvu i podizanje nivoa njihove konkurentnosti, kako bi se na adekvatan način uključili u lance dobavljača i time obezbedili bolji pristup i plasman roba i usluga kako na domaćem tako i na stranom tržištu. Pokazalo se da je interesovanje i potreba za ovakvim programima edukacije izuzetno velika, a kao što smo sada imali priliku da vidimo, polaznice su mnogo toga naučile i sposobne su da sada to primene i u praksi. Imajući sve ovo u vidu potrudićemo se da uskoro ponovo organizujemo ovakve i slične besplatne edukacije za preduzetnice – izjavila je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije i članica stručnog žirija koji je ocenjivao takmičarke.

U okviru događaja održan je i Bazar ideja na kome su izloženi proizvodi učesnica takmičenja.