office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Takmičenje za osnovce „Uhvati ideju“

Povodom obeležavanja međunarodnog  Dana devojčica u IKT-u, Udruženje poslovnih žena Srbije uz podršku Telenor fondacije, drugu godinu za redom organizuju takmičenje za devojčice 7. i 8. razreda osnovne škole pod nazivom „Uhvati ideju“.

Takmičenje se organizuje sa ciljem da podstakne preduzetničko razmišljanje kod devojčica a više informacija o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu, devojčice mogu preuzeti sa sajta Udruženja poslovnih žena Srbije. Zadatak je da devojčice predstave svoje preduzetničke ideje odgovarajući na temu takmičenja: „Kako da znanje pretvorim u preduzetništvo“.

Devojčice su pozvane da budu inovativne i kreativne u osmišljavanju što interesantnijih radova u formi video tutorijala na zadatu temu u trajanju do 90 sekundi. Neophodno je da se na konkurs sa radovima jave timovi od po tri članice čime se podstiče timski rad. Tri najbolja rada biće nagrađena vrednim nagradama, a pobednički timovi će biti proglašeni nakon radionice koja će se za finaliste takmičenja održati 27. 4. 2017. godine u kompaniji Telenor.

Međunarodni Dan devojčica ustanovljen je na nivou UN i obeležava se svakog poslednjeg četvrtka u aprilu.

Izvor: Ekonometar