office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Održane pripremne radionice u okviru projekta „Telenor dan devojčica”

U okviru projekta „Telenor dan devojčica“ održane su pripremne radionice u Beogradu, Staroj Pazovi i Nišu.

Radionicama su prisustvovali predstavnici i nastavnici škola koje će učestvovati u projektu „Telenor dan devojčica“, a UPŽ Srbije je ove radionice realizovalo u saradnji sa Nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju GIZ i Agencijom Inventiva.

Beograd, Staru Pazovu i Niš posetili su predstavnici škola i iz okolnih gradova, a svi učesnici su upoznati sa aktivnostima projekta i organizacionim detaljima između škola i preduzeća koje će devojčice posetiti.

Jedna od aktivnosti na projektu je i Takmičenje za osnovce: „Uhvati ideju: Kako da znanje pretvorim u preduzetništvo?“ koje UPŽ Srbije realizuje uz podršku Telenor fondacije i Schneider Electric-a.

Detalje o takmičenju možete pronaći ovde: 

UPŽ Srbije ovaj projekat realizuje sedmu godinu za redom i tradicionalno, održaće se četvrtog četvrtka u aprilu, ove godine, 27.04. Ovaj međunarodni dan se u Evropi obeležava od 2001. godine, a u ovoj manifestaciji učestvovalo je više od million devojčica. Dan devojčica u IKT-u ima za cilj da devojčice osnaži prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima, već da se rukovode ličnim interesima i talentima. Udruženje poslovnih žena Srbije prvi put je organizovalo Dan devojčica 28. aprila 2011. godine, a u proteklih 7 godina kroz projekat je prošlo 8000 devojčica.

Projekat realizuju:

Udruženje poslovnih žena Srbije, Telenor Fondacija, Schneider Electric DOO, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, kroz dva projekta: Podsticanje zapošljavanja mladih (YEP) i Reforma srednjeg stručnog obrazovanja u Srbiji (VET), Kancelarija za mlade, Centar Inventiva, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo omladine i sporta , Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i SME Week.