office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Dr Sanja Popović Pantić dobitnica priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“

Predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije, dr Sanja Popović Pantić, dobitnica je nacionalnog priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ kao naj-poslovna žena u 2016. godini.

U obrazloženju za dodelu nagrade navodi se da je prepoznat doprinos dr Popović Pantić u unapređenju privrednog i društvenog ambijenta Srbije kao i vizija sa kojom već devetnaest godina uspešno vodi Udruženje poslovnih žena Srbije.

– Zahvalna sam što se moj rad i vizija prepoznaju i na ovaj način. Mislim da je dodeljivanje ovakve nagrade dokaz da je imidž ženskog preduzetništva kao pretežno socijalne kategorije promenjen na način da odgovara realnosti. A realnost je, da je žensko preduzetništvo jedan od ključnih faktora ekonomskog rasta i razvoja Srbije. Zato mi i dodatno predstavlja čast da primim nagradu koja se dodeljuje istaknutim stvaraocima i uglednicima a koja nosi ime jednog od čuvenih dobrotvora, ali i preduzetnika koji je u svoje vreme bio ono što su danas najugledniji privrednici Srbije – izjavila je dr Sanja Popović Pantić.

Svečana dodela priznanja održana je u Matici Srpskoj u Novom Sadu.