office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Valjevo: Preduzetnicama slobodan pristup tržištu

Danas je u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije i Udruženja za ekonomsko osnaživanje žena iz Valjeva održana radionica za preduzetnice u Valjevu sa ciljem da dobiju adekvatna znanja i informacije u vezi sa mogućnostima internacionalizacije njihovog poslovanja. Ovaj projekat je realizovan uz podršku Američke ambasade.

Osnovni cilj projekta „Slobodan pristup tržištu za sve – kroz unapređenje integrisanja ženskog preduzetništva u tržišnu ekonomiju Srbije“ je razvoj tržišne ekonomije kroz uključivanje skoro neiskorišćenih ekonomskih resursa privrede Srbije, kao što je žensko preduzetništvo.

Projekat obuhvata radionice „Market lighthouse“ i B2B događaje u Zrenjaninu i Valjevu. Takođe, preduzetnice će imati zajedničku inicijativu javnog zagovaranja u vidu postavljanja pitanja predstavnicima vodećih političkih partija. Povratne informacije i odgovori će se objavljivati u redovnim mesečnim izdanjima časopisa za preduzetnike „Ekonometar“.

Nakon radionice su održani brzi poslovni sastanci (Speed Business Meeting) između preduzetnica iz Valjeva, Beograda, Novog Sada, Čačka i Loznice. Interesantno je bilo videti kako se brzo, lako i, kako se do sada pokazalo, veoma efikasno uspostavljaju poslovne veze.

Izvor: Ugradu.info