office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

UPŽ Srbije obeležava međunarodni Dan devojčica u IKT-u

Osnovci predstavljaju svoje preduzetničke ideje

Povodom obeležavanja međunarodnog Dana devojčica u IKT-u, Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽ) uz podršku Telenor fondacije drugu godinu zaredom organizuje takmičenje za devojčice 7. i 8. razreda osnovnih škola pod nazivom „Uhvati ideju“. Na ovaj način podstiče se preduzetničko razmišljanje kod najmlađih, a više informacija o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu može se preuzeti sa sajta Udruženja poslovnih žena Srbije.
Zadatak je da devojčice predstave svoje preduzetničke ideje odgovarajući na temu takmičenja – Kako da znanje pretvorim u preduzetništvo. Učesnice bi trebalo da budu inovativne i kreativne u osmišljavanju što interesantnijih radova u formi video tutorijala na zadatu temu, u trajanju do 90 sekundi. Organizatori navode da na konkursu učestvuju timovi sastavljeni od po tri članice, čime se podstiče timski rad.

Tri najbolja rada biće nagrađena vrednim nagradama, a pobednički timovi biće proglašeni nakon radionice koja će za finaliste takmičenja biti održana 27. Aprila 2017. godine u kompaniji Telenor.

Međunarodni Dan devojčica ustanovljen je na nivou UN i obeležava se svakog poslednjeg četvrtka u aprilu. Projekat ima za cilj da ohrabri devojčice prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima, te da biraju svoj poziv i u netipično ženskim zanimanjima, u sektorima poput informacionih tehnologija. Kako je ova decenija proglašena decenijom preduzetništva od strane Ministarstva privrede Srbije, Udruženje poslovnih žena Srbije želi da podstakne devojčice da stiču svoja prva iskustva u preduzetništvu.

Izvor: eKapija