office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Telenor konkurs „Uhvati ideju” za devojčice 7. i 8. razreda

Takmičenje za devojčice 7. i 8. razreda osnovne škole pod nazivom „Uhvati ideju“ biće održano povodom obeležavanja medjunarodnog  Dana devojčica u IKT-u u organizaciji udruženja poslovnih žena Srbije uz podršku Telenor  fondacije.  Zadatak je da devojčice predstave svoje preduzetničke ideje odgovarajući na temu takmičenja  „Kako da znanje pretvorim u preduzetništvo“.

Devojčice su pozvane da budu inovativne i kreativne u osmišljavanju radova u formi video tutorijala na zadatu temu u trajanju do 90 sekundi. Neophodno je da se na konkurs jave timovi od po tri članice. Tri najbolja rada biće nagrađena vrednim nagradama, a pobednički timovi će biti proglašeni nakon radionice koja će se za finaliste takmičenja održati  27. 04. 2017.godine u kompaniji Telenor.

Više informacija o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu na sajtu Udruženja poslovnih žena Srbije. Međunarodni „Dan devojčica“ ustanovljen je na nivou UN i obeležava se svakog poslednjeg četvrtka u aprilu. Projekat ima za cilj da devojčice osnaži prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima, te da biraju svoj poziv i u netipično ženskim zanimanjima u sektorima poput informacionih tehnologija.

Kako je ova decenija proglašena decenijom preduzetništva od strane Ministarstva privrede RS,  želimo da devojčice podstaknemo da stiču svoja prva iskustva u preduzetništvu, kako bi to razmotrile kao karijernu opciju, inače zanemarenu u sistemu formalnog obrazovanja.

Izvor: Danas