office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Preduzetnicama slobodan pristup tržištu

Danas je u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije i Udruženja za ekonomsko osnaživanje žena iz Valjeva, održana radionica za preduzetnice u Valjevu sa ciljem da dobiju adekvatna znanja i informacije u vezi sa mogućnostima internacionalizacije njihovog poslovanja. Ovaj projekat je realizovan uz podršku Američke ambasade.

Osnovni cilj projekta  „Slobodan pristup tržištu za sve – kroz unapređenje integrisanja ženskog preduzetništva u tržišnu ekonomiju Srbije“  je razvoj tržišne ekonomije kroz uključivanje skoro neiskorišćenih ekonomskih resursa privrede Srbije,  kao što je žensko preduzetništvo. Projekat obuhvata radionice „Market lighthouse“  i  B2B događaje u Zrenjaninu i Valjevu. Takođe, preduzetnice će imati zajedničku inicijativu javnog zagovaranja u vidu postavljanja pitanja predstavnicima vodećih političkih partija. Povratne informacije i odgovori će se objavljivati u redovnim mesečnim izdanjima časopisa za preduzetnike„Ekonometar“.
Nakon radionice su održani brzi poslovni sastanci (Speed Business Meeting) između preduzetnica iz Valjeva, Beograda, Novog Sada, Čačka i Loznice. Interesantno je bilo videti kako se brzo, lako i, kako se do sada pokazalo, veoma efikasno uspostavljaju poslovne veze.

Povodom obeležavanja medjunarodnog Dana devojčica u IKT-u, Udruženje poslovnih žena Srbije uz podršku Telenor fondacije, drugu godinu za redom organizuju takmičenje za devojčice 7. i 8. razreda osnovne škole pod nazivom „UHVATI IDEJU“. Takmičenje se organizuje sa ciljem da podstakne preduzetničko razmišljanje kod devojčica,  kako bi to razmotrile kao karijernu opciju, inače zanemarenu u sistemu formalnog obrazovanja. Takmičenje je otvoreno za sve devojčice navedenog uzrasta iz cele Srbije a tri najbolja rada biće nagrađena vrednim nagradama.

Link:  Vamedia