„Podizanje inovacionih i poslovnih kapaciteta MSPP za uključivanje u lance dobavljača“ - Udruženje poslovnih žena Srbije
office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

„Podizanje inovacionih i poslovnih kapaciteta MSPP za uključivanje u lance dobavljača“

Opšti cilj projekta je unapređenje inovacionih i poslovnih kapaciteta MSPP i podizanje nivoa njihove konkurentnosti, kako bi se na adekvatan način uključili u lance dobavljača i time obezbedili bolji pristup tržištu i plasman roba i usluga kako na domaćem tako i na stranom tržištu.

Poseban fokus je na jačanju potencijalnih dobavljača među mladim preduzetnicama. Aktivnosti na projektu podrazumevaju primenu leanstart-up metodologije koja ima za cilj da učesnici stiču preduzetničke veštine procesirajući rezultate sopstvenih akcija tokom trening vežbi. Obuke su podeljene u II modula, u trajanju od po 3 dana. Obuke finansira Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju-GIZ.

  1. MODUL će se održati 6-7-8. marta u prostoru Inovacionog centra Mašinskog fakulteta na V spratu, sala 513 (Kraljice Marije 16, Beograd)
  2. MODUL će se održati 16-17-18. marta u Institutu “Mihajlo Pupin”, u Maloj sali (Volgina 15, Beograd)

Koncept treninga je baziran na principu interaktivnog učešća kao alata za učenje odraslih: učesnici stiču preduzetničke veštine procesirajući rezultate sopstvenih akcija tokom trening vežbe.
Tokom celog trening procesa biće korišćeni sledeći alati: vežbe – simulacije, vežbe – uloge, studije slučaja, terenski rad, timski rad, grupne diskusije, kratka predavanja/prezentacije.
Da bi ova vrsta metodologije imala potpuni učinak na polaznike, preporučuje se učešće na oba modula.Zbog intenzivnog interaktivnog učešća broj mesta je ograničen na maksimum 25 osoba.

Potvrda učešća je obavezna na mejl office@poslovnezene.org.rs ili telefon 011/6776-801 najkasnije do 1. marta 2017. godine.Trajanje projekta: DECEMBAR 2016 – APRIL 2017  

Osim treninga, projektom je predviđen i mentoring. Grupe od po 5 učesnica koje budu učestvovale u obukama, dobiće mogućnost da narednih meseci imaju svoju mentorku (iskusnu preduzetnicu) koja će im biti od pomoći u realizaciji poslovnih ciljeva. Takođe, celokupan projekat je i takmičarskog karaktera pa će biti omogućeno i takmičenje timova koji će predstaviti svoje inovacione biznis ideje. U cilju unapređenja kapaciteta za internacionalizaciju firmi projekat omogućava i besplatan konsalting i koučing.

Projekat finanasira Razvojna agencija Srbije, a realizuje ga Udruženje poslovnih žena Srbije u parnerstvu sa Institutom „Mihajlo Pupin“ iz Beograda, Inovacionim centrom Mašinskog fakulteta iz Beogradu i „Kućom Klastera“ iz Niša.