office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Dodeljene nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“

Udruženje poslovnih žena Srbije je na svečanosti u pozorištu Madlenianum, po deveti put zaredom dodelilo nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja 2015“ najboljim preduzetnicama u Srbiji.

Titulu „žena zmaj“, ove godine ponelo je 11 preduzetnica od 30 nominovanih iz cele zemlje.

 

„U ovoj godini su pokrenute inicijative za udruživanje preduzetnica i na regionalnom nivou, uz razumevanje da ćemo tako lakše doći do efikasnih rešenja za zajedničke probleme. Svest o tome da delimo iste probleme, daje osećaj izvesnog olakšanja ali na jačanje samopouzdanja mnogo više utiče spoznaja o zajedništvu u njihovom rešavanju. Svesne smo da smo na dugom putu reformi koje treba da donesu značajnija poboljšanja u oblasti ženskog preduzetništva, ali ujedno, i boljitak celom društvu“, istakla je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije i autorka projekta „Cvet uspeha za ženu zmaja“.

U svom obraćanju okupljenim gostima, potpredsednica Udruženja, Olivera Popović, istakla je: “Od našeg osnivanja pre 17 godina, a pogotovo poslednjih nekoliko godina, mladi su u fokusu našeg interesovanja. Godinama osmišljavamo i uspešno realizujemo programe osnaživanja mladih žena u Srbiji. Mladi su uvek nosioci promena u društvu. Oni su puni kreativnosti, hrabrosti, vere. Naš zadatak je da tim mladim ljudima damo alat u ruke i pomognemo im da izgrade biznis na zdravim temeljima. I ova nagrada, “Cvet uspeha za ženu zmaja”, šalje mladima poruku ohrabrenja da se opredele za preduzetništvo. Duboko smo uvereni da će posle večerašnjeg predstavljanja kandidatkinja Srbija dobiti nove hrabre mlade preduzetnice, spremne za sve izazove, ali i zadovoljstva koje preduzetništvo pruža.“

Nagrađene preduzetnice su:

U kategoriji „najevropskija ženska firma“ nagradu su dobile Gordana Đurđević, direktorka i suvlasnica preduzeća „Slovo“  DOO iz Beograda i Božana Pantović, suvlasnica preduzeća „Elipsa“ DOO iz Kraljeva.

Gospodin Aleksandar Jung, zamenik ambasadora Nemačke, uručio je nagradu Gordani Đurđević, "Slovo" dr Aleksandra Tomić, narodna poslanica i predsednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, turizam i energetiku Nardodne Skupštine, uručila Je priznanje Božani Pantović, "Elipsa"

U kategoriji „najbolji model zapošljavanja žena“ priznanje je dobila Lidija Ristić, suvlasnica i direktorka preduzeća „Fasada“ DOO- ogranak petnik Vranje iz Donjeg Neradovca.

Katarina Obradović Jovanović, pomoćnica ministra za MSPP uručila je nagradu Lidiji Ristić, "Fasada" doo - ogranak Petnik

U potkategoriji „samozapošljavanje“, nagrađene su Milijana Stojanović, vlasnica preduzeća „Byonis Plus“ iz Krnjeva i Jasmina Marković Karović, vlasnica preduzeća „Urban reads“ DOO iz Beograda.

Bojana Vukosavljević, national programme manager EBRD SBS, uručila je nagradu Milijani Stojanović, "Bionis PLus" Dragijana Radonjić Petrović, savetnica i osnivač brokersko dilerskog društva MV Investments AD, uručila je nagradu Jasmini Marković Karović, "Urban Reads"

Kao i predhodnih godina, UPŽ Srbije zadržalo je praksu da pored osnovnih, dodeli i  specijalna priznanja uspešnim preduzetnicama za doprinos razvoju ženskog preduzetništva u različitim segmentima poslovanja gde su postigle zapažen uspeh na domaćem i inostranom tržištu, a ove godine je ovim priznanjem nagrađeno šest preduzetnica.

Specijalno priznanje za društveno odgovorno poslovanje osvojila je Ljiljana Matković, vlasnica i direktorka preduzeća „Eko tim“ DOO iz Loznice.

dr Sanja Popović Pantić, predsednica UPŽ Srbije, uručila je priznanje LJiljani Matković, "Eko Tim Loznica"

Specijalno priznanje za podršku preduzećima u poslovanju ponela je Biljana Trifunović, suvlasnica i direktorka preduzeća International Financial Agency, IFA DOO iz Beograda.

Branka Letica, Direktor sektora za PR i Marketing komunikacije Banka Intesa, uručila je priznanje Biljani Trifunović, "IFA" doo

Specijalno priznanje za inovativnost dobile su Vesna Jovanović, suvlasnica i direktorka preduzeća „Eurolog System“ DOO iz Beograda i Sonja Dakić, suvlasnica preduzeća „Daj Daj“ DOO iz Beograda.

Ljiljana Karaklajič, vlasnica kompanije D Express, uručila je priznanje Vesni Jovanović, "Eurolog Sistem" Olivera Popović, potpredsednica UPŽ Srbije, uručila je priznanje Sonji Dakić, "DAJ DAJ pelene"

Specijalno priznanje za razvoj preduzetništva u ruralnoj sredini ponela je Milijana Šekler, vlasnica preduzeća „Beli Bagrem“ iz Rudnog.

Radojka Nikolić, vlasnica i urednica časopisa Ekonometar i Magazin Biznis, uručila je nagradu Milijani Šekler "Beli Bagrem" iz Rudnog

Specijalno priznanje za održiv poslovni model dobila je Aleksandra Popović, vlasnica preduzeća „NAG“ DOO iz Beograda.

Radojka Nikolić, vlasnica i urednica časopisa Ekonometar i Magazin, uručila je nagradu Aleksandri Petrović "NAG" doo

Cilj nagrade je afirmacija uspešnih  preduzetnica i vidljivost njihovog doprinosa ekonomskom razvoju Srbije. Priznanjem najuspešnijima skreće se pažnja javnosti na veliku pokretačku snagu ženskog preduzetništva. Do sada je nagradu dobilo 97 žena i mnogima je ovo bio snažan podsticaj da istraju u razvoju sopstvenog biznisa.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti, članice i partneri UPŽ, predstavnici ambasada i donatora, sponzora manifestacije i medija.

Više slika sa svečanosti možete pogledati na FB stranici Udruženja.

DONATORI:

LOGOI_za cvet2014

PRIJATELJI MANIFESTACIJE:

Intesa2                dEXpress

PRIJATELJICE MANIFESTACIJE:

belmedic   dessert   doba   klett3   luna   no kachi2

MV Investments       vivex       english book2     amc      mediacom

nana   lavirint   marija handmade   aura   Enco book   perfect vision4   vinarija aleksic

INSTITUCIONALNA PODRŠKA:

ministarstvo privede        ebrd     LOGOI_za cvet2014

MEDIJSKI PARTNERI:

beta    blic zena2    ekapija    ekonometar3    biznis magazin 2    poslovna zena3    tv forum2

Snimak sa svečanosti „Cvet uspeha za ženu zmaja 2015“

Pogledajte elektronski format brošure “Cvet uspeha za ženu zmaja 2015”