Dodeljena nagrada našoj preduzetnici za najuspešniji balkanski start-up - Udruženje poslovnih žena Srbije
office@poslovnezene.org.rs
+381 11 6776 801

Dodeljena nagrada našoj preduzetnici za najuspešniji balkanski start-up

Novosađanka Svetlana Mojić, vlasnica firme „Salt&Water“ i članica Udruženja poslovnih žena Srbije, je dobitnica Balkanske nagrade ženskog preduzetništva (Balkan Female Entrepreneurship Awards 2014) za najuspešniji start-up. Priznanje je dodeljeno u Solunu 12. novembra u okviru završne konferencije projekta “Balkanska mreža udruženja poslovnih žena za profesionalnu kvalifikaciju i trening u domenu poslovanja i ekonomskih nauka” (B-Wco). U Svetlanino ime, nagradu je primila Olivera Popović, potpredsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Na svečanosti su uručena  priznanja najuspešnijim preduzetnicama i  u sledećim kategorijama „žene u inovacijama“, „socijalno preduzetništvo“,  „žene u odborima“ i  „žene motivatori“. Kandidatkinje su bile iz 8 zemalja regiona (Srbije, Grčke, Rumunije, Bugarske, Albanije, Hrvatske, Turske i Makedonije) koje čine ovu koaliciju, kroz trogodišnju razmenu iskustava i edukaciju u oblasti ženskog preduzetništva.

U užem izboru za nagrade, pored koleginice Mojić koja je nagrađena priznanjem, našle su se još tri naše koleginice:

  • Žene u Inovaciji – Ivanka Milenković, „Eko Fungi“,
  • Socijalno preduzetništvo – Dragica Božinović, „Novitas Consult“,
  • Žene Motivatori – Tatjana Jevđović, „Beauty Imagini“.

Konferencija je trajala 2 dana sa temom „Javno zagovaranje u Briselu“, na kojoj je Olivera Popović, održala zapaženu prezentaciju.